Saturday, July 30, 2011

Green Coalition - Bessy Beach Cleanup 2011

550 Kgs of Beach Trash Combed in 3 Hours!

Green Coalition Network partnered with Times of India and Garnier for the "Bessy Beach Cleanup" on July 24, 2011. This was the only officially endorsed "Take Care Take Charge" environment day event in Chennai, India and was held at the Elliots Beach in Besant Nagar between 6 AM and 9 AM.

More than 500 volunteers across different age groups participated in the Beach cleanup. This included school and college students, corporate staff, beach patrons besides members, interns and volunteers of Green Coalition Network and other NGOs which ensured the clean up was a great success. A special mention to the AVM Rajeswari School since they enthusiastically contributed over 200 students for the cleanup besides the CSR sponsors - Logica, Royal Sundaram Insurance and Ideasonic Studios.

Armed with protective hand gloves, caps, recyclable trash bags and jute sacks, each of our volunteer removed an estimated one KG each of trash from the beach sands, the shore and the beach roads. Some of our more active volunteers individually collected over 5 kgs each! Plastic, paper, cigarette butts, straws, thermocol, styrofoam, footwear, glass, food wrappers, metal objects, wood chunks besides odd surprises like broken helmets, old tires, floppy disks and a significant amount of clothing trash were combed from the beach area.

Approximately 550 Kgs of trash and marine debris was collected, brought to the shore and kept aside with regular garbage for collection by the Chennai Corporation conservancy dept. This is an impressive achievement considering the cleanup started before sunrise with an inclement rain soaked weather the previous night and some of our volunteers being absolute first-timers. Awareness lectures and distribution of leaflets were also organised for the benefit of the student volunteers and the local citizenry at the beach. This incidentally was the second beach cleanup organised by Green Coalition this year.

You can view the event pics on the official Take Care Take Charge Facebook community page or the Green Coalition Facebook page.

3 comments:

Hoang Vu said...

Collagen đóng vai trò quan trọng để giữ cho làn da săn chắc và dẻo dai và thường được ví như một tấm nệm cho da. Những trái cây nào chứa nhiều collagen tốt nhất cho làn da của phái đẹp. Thoái hóa đốt sống cổ là một trong những căn bệnh phổ biến hiện nay. Thoái hóa đốt sống cổ không chỉ ở những người già mà còn ở cả những người tương đối trẻ thường làm việc trong văn phòng. Nếu bạn đã lên kế hoạch cho kỳ nghỉ hè trên bãi biển, chắc hẳn sẽ không thể thiếu sự hiện diện của loại kem chống nắng hiệu quả nhất trong valy của bạn. Xuất huyết não xảy ra khi một mạch máu nằm trong não bị vỡ ra khiến máu chảy vào các nhu mô não. Sự tăng áp lực đột ngột trong não có thể gây tổn thương các tế bào não xung quanh khối máu tụ. Bạn muốn con mình học giỏi hơn? Hãy quan tâm tới chế độ ăn của bé. Một số thực phẩm bổ não cho trẻ có thể kích thích sự phát triển của cơ quan, giúp cải thiện trí nhớ và khả năng tập trung của trẻ. Khi bị mụn, bị thương thì những vết sẹo để lại luôn là nỗi lo ngại, ám ảnh của nhiều người. Sẹo được hình thành do nhiều nguyên nhân trong đó nguyên nhân chính là tự thân cơ thể không thể khắc phục được. Sưng húp quanh mắt sau khi ngủ dậy là một tình trạng phổ biến sau khi bạn thức dậy từ giấc ngủ sâu. Bệnh rụng tóc khi còn trẻ khá phổ biến và là một trong những bệnh khó trị. Rụng tóc khó trị không phải do không có giải pháp khắc phục, mà chủ yếu do không áp dụng đúng và đủ theo yêu cầu của quy trình điều trị.

Tổng Hợp said...

https://www.iq-test.net/10-reliable-and-free-online-iq-test-24.html
https://www.iq-test.net/
http://www.inanbaotam.com/in-hop-giay

vantaiconthoi.vn - Vận tải Con thoi said...

Cảm ơn bạn đã chia sẻ, nếu cần vận chuyển hàng đi hưng yên thì a/c liên hệ bên mình nhé. Hotline: 0903751981